Sunbörn

DMA Roots 2022 – Årets Livenavn

 

Solskinsgrooves og vilde, jazzy blæsere samles i Sunbörn fra Danmark der medderes instrumentalmusik forener mennesker i en ny, global lyd der forbinder kulturer.6-mands-bandet har siden 2012 under navnet The KutiMangoes krydset grænser og begejstret publikum, DJs og journalister med deres unikke og prisvindende musik, der skubber til grænserne på jazz- og verdensmusikscenen.


I efteråret 2022 skifter bandet navn til Sunbörn for at matche udviklingen i deres musik og understrege forbindelsen til hvor de kommer fra. Senere på året markererde dette nye kapitel de med en række udgivelser, hvor de samarbejder med flere toneangivende musikere og DJs, fx Clap! Clap!, Moderator, Francis Mercier ogOpolopo.


Bandet blev startet i 2012 af Gustav Rasmussen og Michael Blicher, som toginspirationer fra Vestafrikansk musik og blandede det med deres egen baggrund somjazz- og rockmusikere for at skabe en ny lyd. Debutalbummet ”Afro-Fire” (2014) blev nomineret til 5 DMA, vandt for ”Best World Music Album” og ”Best World MusicTrack”.


2 år senere udkom ”Made in Africa”, indspillet i Burkina Faso og Mali medVestafrikanske gæstemusikere, og fik 2 nomineringer til DMA samt blev feature påradiostationer verden over (RFI, BBC, WDR, WNYU).

Dokumentarist Anders S. Jepsens film om albummet ”Bamako Play” vandt ”Best mixed-genre documentary” på New York Jazz Film Festival.


Bandets tredje udgivelse ”Afrotropism” (2019) er indspillet og produceretudelukkende af bandet selv i Danmark og er smeltedigelen hvor bandet kondensereralle elementerne og skaber deres eget særegne bud på global musik. Albummet blev kaldt ”verdensklasse” af Politiken og kåret som en af årets bedste udgivelser.Albummet var medvirkende til at bandet vandt DMA som ”Årets Roots Artist” i 2020.


Sideløbende med udgivelserne har bandet turneret flittigt bla. gennem Europa, Asienog Afrika såvel som på bla. Roskilde Festival, Reeperbahn Festival (DE), Jazz sousles Pommiers (F). Gennem årene har de opbygget et renommé for livsbekræftende live-koncerter som efterlader publikum opløftede, dansende og råbende efter mere.


Efter at have brugt corona-tiden til at komponere ny musik rækker de nu længere ud iverden og samarbejder med flere internationale kunstnere som bla. Clap! Clap! (I),DJ Opolopo (S), DJ Francis Mercier (HT) og Moderator (G) om deres 4. udgivelsesom udkommer i starten af 2023.


Sunbörns rejse er bare lige begyndt.


www.kutimangoes.com

www.facebook.com/TheKutiMangoes/

www.instagram.com/kutimangoes/Internationale presseklip:


”Verdensklasse. En autentisk sydende syntese hvor noget nyt opstår.

Forvandler det danske band til en ny kraft i musikken.” - Politiken (DK) 5/6


”Man kan ikke stå stille!” - Tjek, Roskilde Festival edition (DK)


”Noget af det bedste og mest stringente fra den danske verdensmusikscene i flere år” - 5/6 GAFFA (DK)


"Great album. Very authentic and such great playing!" - BBC Radio 6 (UK)


”This is pretty much everything I like in music” - fRoots (UK)


"Glaring moogs compete with a majestic brass section and the saxophones swayloosely over delicate drum rolls ....

The more you listen, the more exciting it gets." -Jazz thing (DE)


“Virtuoso, loud, energetic and slightly dreamy - afrofunk in cinemascope." - MINT(DE)


”Complex, imaginative and incredibly warm music played with Danish coolness andamazing lightness.

Imagine discovering the hidden meeting of Fela Kuti and Jimi Hendrix” - Deutschlandfunk kultur (DE)