The KutiMangoes

- world-class, afro-jazz

 

Danske The KutiMangoes begejstrer stadig anmeldere, radioværter og publikum – både i ind- og udland!

 

I 2020 vandt de DMA roots prisen “Årets navn” samt var nominerede som Årets Album og Årets Komponist

 

Det skyldes ikke mindst albummet AFROTROPISM fra 2019. De flotte anmeldelser væltede ind og Politiken vurderede albummet som en af de 12 bedste udgivelser i Danmark 2019! Faktisk det 9. bedste af ALLE danske udgivelser.

 

AFROTROPISM er opfølgeren til The KutiMangoes’ prisvindende første to albums, der sammenlagt har modtaget 8 DMA nomineringer, 2 DMA priser, nominering til Preis der Deutsche Schallplattenkritik.

 

Så her er et enestående band med i alt 10 DMA nomineringer og 3 DMA priser - som samtidig hører til blandt de bedste LIVE navne på hele den danske scene.

 

GAFFA giver 5 ud af 6 stjerner:


Med det nye album, Afrotropism – som vitterligt er vellykket – vil flere hovedveje ud i verden potentielt åbne sig for orkesteret. KutiMangoes har fra start imponeret, men  den stringens, ro og nerve, der har indfundet sig i orkesterets nye musik vil kun aftvinge yderligere respekt. Det er raffineret, forfinet, happy og helt naturligt organisk. Og alt det tilsammen gør, at jeg vil hævde, at dette er noget af det bedste og mest stringente fra den danske verdensmusikscene i flere år.

 

JazzNyt:


“The KutiMangoes har aldrig været stærkere…et af de bedste livebands på den festlige del af den danske jazzscene...original afrojazz i verdensklasse."

 

Phonopolet:


“Eksotisk og dragende. Der er noget tidløst over den afrikanske musiktradition som “Afrotropism” formidler. Det kan både føles nyt og gammelt. The KutiMangoes leverer med overbevisning en omgang hårdt krydret og velspillet fortolkning af traditionerne der beriger både den danske og den internationale musikscene. 

The KutiMangoes er:

 

Michael Blicher - saxophones and flute
Gustav Rasmussen - trombones and guitar
Aske Drasbæk - saxophones
Johannes Buhl Andresen - fender rhodes and moog bass
Casper Mikkelsen/Eddi Jarl - drums
Magnus Jochumsen - percussion